News

Lietuvoje gimsta „pole dance“ teatras

Režisierė Marija Simona Šimulynaitė kartu su Baltijos Baleto Teatru ir „RAI studio“ imasi naujo iššūkio ir pristato Lietuvoje analogų neturintį „pole dance“ teatrą bei kviečia

PASAULIS, KVĖPUOJANTIS „DEPECHE MODE“ RITMU

Trečiadienio vakarą Ūkio Banko Teatro areną užplūdo žmonės – beveik tūkstantis žiūrovų susirinko į „Baltijos baleto grupės“ spektaklį „Kitas Pasaulis“. Profesionalių šokėjų pasirodymas sudomino tiek

Baltijos baleto teatras

Jauna, ambicinga ir talentinga šiuolaikinio baleto trupė BALTIJOS BALETO TEATRO TRUPĖ (BBT) – naujas ir ypatingas darinys Lietuvos šokio pasaulyje. Trupę susiburti įkvėpė užsienyje studijavusių,

„Baltijos baleto grupė“ vėl sušoks „Arachnę“

Pagal antikinį mitą iš Ovidijaus „Metamorfozės“ sukurtas režisierės Marijos Simonos Šimulynaitės spektaklis greitai švęs metų gimtadienį, tad nenuostabu, kad šįkart žiūrovai „Šokio teatre“ išvys dar techniškesnį ir dar jausmingesnį reginį.

„Baltijos baleto grupės“ premjerose – testosteronas ir prožektorių šokis su moterimis

Nepriklausoma profesionalių šokėjų trupė „Baltijos baleto grupė“ (BBG) žiūrovams praneša ne apie sezono uždarymą, bet… apie dvi jų laukiančias šokio premjeras. Birželio 15 dieną Vilniaus „Šokio teatro“ sceną užvaldys vyriškas gaivalas su spektakliu „Diagnozė: Vyras“, o birželio 16 dieną į moteriškų varžybų sūkurį pakvies spektaklis „Arachnė“.

„Diagnozė: Vyras“ – atnaujintos nuogo vyro kūno ir hebraiškų giesmių improvizacijos

Inovatyvi ir talentinga „Baltijos baleto grupė“ nenustoja stebinti savo gerbėjų – gegužės 2 dieną sostinės „Šokio teatre“ (T. Kosciuškos g. 11) šokėjai pristatys atnaujintą „Diagnozę: Vyras“. Atrodo, puikiausiai nušlifuotas ir žiūrovų jau pamiltas šiuolaikinio baleto spektaklis vėl įgaus naują, intriguojantį ir jaudinantį veidą – scenoje kartu su baleto meistrais pasirodys dainininkas Vilius Tumalavičius.

Entuziastinga Baltijos baleto grupės režisierė pristato du spektaklius

„Labai džiugu sezono pabaigoje išleisti dvi premjeras. Turbūt tai ne kiekvienam teatrui pavyksta. Tai – savotiška rizika, kad nebus išparduoti bilietai. Bet mes ryžtamės laužyti tradicinį teatrų uždarymo stereotipą. Kodėl vasarą visų teatrų durys užtrenkiamos ir niekas negali grožėtis baletu ar teatru? Tikimės palaikymo iš vilniečių, kad sulauksime daug žiūrovų ir tai pasiteisins,“ – dėstė aiškiai rizikos nebijanti spektaklių režisierė ir choreografė Marija Simona Šimulynaitė.

Spektaklis apie vyro vienišumą – „Diagnozė: vyras“

Tai spektaklis apie vyro vienišumą, kurį šokėjai išreikš skirtingomis spalvomis. Koks vyras būna savo liūdesio akimirkomis Koks vyras būna, kai be atsako įsimyli O paniekintas ar kerštingas Mes mąstėme, kodėl kinta gamtos tobulai sutvarkytas vyro ir moters natūralusis pradas ir kas dėl to kenčia. Ir ar iš viso tai kam nors rūpi“, – apie „Diagnozę vyras“ pasakoja jo režisierė ir choreografė Marija Simona Šimulynaitė.

Šiuolaikinio baleto gerbėjas? BBG tau!

Šis šiuolaikinio baleto spektaklis įkvėptas ne tik kultinės grupės kūrybos, bet ir japonų rašytojo Haruki Murakami romano Negailestinga stebuklų šalis ir pasaulio galas. Scenoje suvienyti skirtingi meno žanrai – tai etiudai, gimę iš simbolių, filosofijos, vaizdinių ir energijos kupinos muzikos. Šokėjai scenoje tampa mechaniniais organizmais, gyvenančiais šviesų, lazerių, šviesų ir vaizdo projekcijų šalyje.

Scroll to Top